Naberam svalovu hmotu :(
Cvicim taebo uz 5. mesiac (4× tyzdenne) a zacala som naberat nezelanu svalovu hmotu v oblasti zadku. ako ju zredukovat? mam sa taeba vzdat? alebo sa situacia zlepsi upravou stravovania? dakujem
Tvoje telo sa len prisposobuje zatazi, ktorej je vystavene. Na zaciatok by som skusil nekopat, alebo kopat menej intenzivne – nizsie. Obmedz prijem cukrov – zvysis mieru katabolizmu – svaly budu spalovat same seba (pozor – svaly budu ubudat rychlejsie ako tuk). Inak je to normalna reakcia na dobre cvicene Tae-bo. Castokrat mi to pripada, ze Vy baby vobec neviete, co je na Vas pekne :-).
Sakra, sakra, čo by som ja za to dala, keby som takto pekne nabrala svalovú hmotu… Veď môžeš byť akurát rada :)
Ja som rada… lenze v mojej brandzi to nie je vitane (modeling). ja – odporucam nevzdavat sa a usilovne cvicit, uvidis, ze vysledok sa urcite prejavi, len treba mat pevnu volu :))
Ahoj San tak, toto ma dost prekvapilo co ti poradil Rasto .musim poznamenat ze ti poradil BLBOST!!!!kopat menej intenzivne ,ha ha ha, nizsie.len pekne pokracuj v cviceni tea-ba.,je to trening celeho tela skus ale zredukovat pocet treningov na 2–3 krat týzdenne a zaradit aj iný druh aktivity:joga ,pilates,korcule,bicykel…1–2krat tyzdene 30–45 min a hlavne jedna info ,dolezite pri taebe je strecing!!!Po kazdom treningu dokladne ponatahuj cele telo.a jasne ze nemenej dolezita je aj strava.-Priberas,preto,lebo mas vyssi prijem energie nez vydaj-redukuj sladke,mastne jedla,obmedz prijem sacharidov vo VECERNYCH HODINACH.pred cvicenim cca 30 min si daj carnitin obmedzi prijem cukru e naozaj hlupost iba spomalis metabolizmus ,naozaj lahsie priberies,mam to odskusane na sebe. no a k technike ,tecnika cvicenia je velmi dolezita aby nedoslo k poskodeniu klbov a svalov co sa moze ukazat aj neskor kop poriadne nie nizsie ,neviem sice kam chodievas cvicitale tvoj trener ,trenerka tea-ba mozu skontrolovat techniku ,a vysvetlit co robis zle,minimalizujes tim riziko urazu.dolezite kto je tvoj trener,ak je trenerom naozaj rad vsetko preberie,pracu svalov aj techniku ak je to samouk z kazety knizky,..zial aj to tu funguje nezvladne to teabo je okrem imeho trening.aj techniky sily je o napati je to praca s telom-svojim,tak pozor!je to vydrzuberanie na vahe tak to nevzdavaj,vsetko co by si chela vediet ohladne tae-ba mozes najst aj na nasej www.tae-bo.sk najdes tam aj preklik na cesku www.su tam tie najlepsie info co poznam.tak pekný den,dufam ze ti to aspon trochu pomoze.ada
Adka, dakujem velmi pekne za tvoju ochotu, ze si uviedla veci na spravnu mieru. (mimochodom, mne sa zdalo tiez absurdne, ze pri cviceni mam vykopavat nizsie…) budem sa drzat tvojich rad a uvidime, co sa podari :) este raz dakujem !
Mila San – len sa podla Adinej rady zacni sypat karnitinom a len ver, ze nebudes mat po dlhodobom uzivani nejake zdravotne problemy… Vzdy sa mi pacilo, ako si vy baby myslite, ze karnitin je vseliek na obezitu. Mila Adka – sem-tam si precitaj co ludia pisu a potom rad. San nabera svaly – nie tuk – to karnitinom nezastavis. Ak nevies ake ucinky ma karnitin, tak si to nastuduj. Cez to vsetko so znizenim poctu cviceni a vacsou rozmanitostou cviceni suhlasim. Ku kopaniu – Ada neboj nic – moje kopy su celkom OK. Len neviem preco podcenujes ludi, ktorych si v zivote nestretla. Skus aky je rozdiel medzi tae-bom a skutocnym bojom – to by si ale zistila az v ringu, kde nekopes a neudieras do vzduchu, kde sa bez techniky a nejakych tych skusenosti nezaobides. Potom si povies, ze vsetko co sa o tae-be napisalo su len babske reci…ze je to len jedlo bez chuti. Stale mi pripada, ze Vy baby ste strasne zakomplexovane bytosti…mam hrube stehna…mam velky zadok…mam male prsia. Preco to vsetko robite? Chcete sa pacit. Komu? Ved drviva vacsina uz chalanov ma. To v ich lasku neverite, alebo len chcete drazdit a provokovat? Zacinate zit vacsim kultom tela, ako sme my – chlapi zili v devedesiatych rokoch po prichode videa a Arnolda a Van Damma a podobnych. Mile zlate – cinania maju jeden pekny saying – naco Ti je krasna miska, ked sa z nej nenajes, lebo je prazdna.
Rastik, ty nie si nahodou (byvaly) predcvicovatel z TN? teraz by si mal byt v usa… je to tak?
Hej. A co ako? Napaci sa? Or – nepacilo sa? Este mi anpis e som Tvoj problem sposobil ja… So – what's goin' on? A nerypte do mna na dialku, lebo bude zle :-) Ver mi z kreatinu este nikomu svalova hnota neubudla – sadlo – to ano, ale nie svaly a o to Tebe ide, nie? Ty to vyriesis len katabolizmom – musis tie svaly spalit. Odporucam clanky v muscle&fitness – aj na webe je nieco, ale malo. Inak zdravim homeland. Poviem Vam lidicky – do Ameriky viac ani omylom. Ludia akoby zliezli zo stromu. Chlapi, co vo fitku cvicia len vrch tela a nohy maju ako ja predlaktie. Neskutocne tluste zenske, ktore zo svojej tucnoty nemaju komplexy. Tu by bola aj obezna slovenka princezna. A detail – nikde sa tu necvici ani basic aerobic – nieto nejake tae-bo or cardiokickbox,alebo nieco podobne… A ak Vam bude niekto tvrdit nieco ine, tak musel mat hovadske stastie, lebo ja som obehal uz skoro vsetky vacsie meste juhu a nic. Proste uz aby som bol doma – ajto budem mat co robit, aby som sa dal nejako dokopy a neumrel pri prvom cviceni doma… :-(
Prave ze sa mi tvoje cvicenie pacilo…:) btw nema taebo povod v usa? clovek by si myslel, ze v koliske taeba bude jeho uroven vysoka..
Pockaj – pockaj – Si so mnou cvicievala? Uuups :-) No dobre teda. Dakujem za pochvalu mi zas narastlo kusok sebavedomie. :-) Inak, ako to teraz Lenka zvlada? Co sa tyka tae-ba tu – v telke kopa reklam, ale ked sa opytas, kde sa to skutocne cvici, tak Ti povedia ze niekde v Californii a este niekdee na Floride a to je vsetko. Vsetky aerobne sporty su tu zalozene na predaji DVD. Inak tu moze precvicovat len clovek s prislusnym vzdelanim a kurzom. Tu sa postavit pred ludi, to si mozem rovno zalozit puta na ruky a zavriet sa za mreze – tu sa bez povolenia na papieri ani vys_at s prepacenim nemozes ist. Nieto este viest ludi pri telesnych aktivitach. Inak neviem-neviem. Tu by cvicitel asi chcipol hlady – nema tu kto cvicit – ony miestne baby su fakt nenormalne tucne a chlapi by to nezdrzali na nohy ani nahodou – oni maju problemy ubehnut dve mile, nieto kopat, drepovat a co je viem co este cvicitelov napada a to hodinu v kuse. Takze teraz mierne povedane hnijem – naviac mam zlomene rebro, takze som na par tyzdnov uplne odrezany do akehokolvek cvicenia – moja smola.
Jasne, ze som s tebou cvicievala :) myslim, ze lenka to teraz zvlada velmi dobre. co sa tyka navstevnosti a oblubenosti taeba v tn, bolo obdobie, ze sme mali tu nasu „maxi-salu“ neustale plnu a nebolo sa kde hybat. teraz (paradoxne ked sa blizi leto) nas uz byva pomenej, co je asi sposobene inymi cinnostami cvicenkyn (piatok – bar, nedela chata, kupalisko atd ale pocas tyzdna nas vzdy byva dost). len tak mimochodom, kedy by si sa mal vratit sem k nam na svk? co vlastne robis v usa ? studujes ? s pozdravom san
Joj parta je tam perfektna a az som sa divil ako super sa ku mne (novemu xichtu) napriklad taka Lenka spravala. To, ze sme chodili skoro vsetci na pivo si myslim bolo v pohode. Teraz bolo pre nich divoke obdobie – Ala sa vydavala, tak predpokladam, ze to riadne oslavovali, lebo sa mi ani na mail neozvali. Mozno preto tie vypadky. Co robim v USA? Do teraz to bola hlavne skola – od zajtra hlavne vycvik a potom skola (dva semestre CISCO ACADEMY plus operacne planovanie a riadenie komunikacnych systemov) – to uz bude ina kava. Vratit by som sa mal 9.11. a do roboty by som mal nastupit hned dalsi tyzden, takze v nedelu 12.11. mozno dojdem pocvicit. To su ale plany (pre mna) do prilis vzdialenej buducnosti. Dufam ze sa odtialto cely vratim – hlavne ked uz teraz mam zlomene jedno rebro.
Ja by som rada ešte na margo toho karnitínu asi toľko: Kongres telovýchovného lekárstva na Slovensku rozdelil látky vplývajúce na športový výkon do 2 kategórií – 1. – dokázané účinky, 2. nedokázané, ale ani nevylúčené. No a práve do tejto 2. kategórie patrí aj L-karnitín. Takže tak :) Skôr by som vám odporučila 30 min pred cvičením šálku kávy + 100 mg vitamínu C (= lepší účinok hlavne pre toho, kto nie je silným kávičkárom).
Ahoj !!!!.....Rasto co sa týka tvojej odpovede ,asi ti chýba dostatok inf,ohladne výzivya doplkov.Asi sme sa nepochopili ako to bolo myslene .Nakolko som to nepokladala za potrebne rozpisovat.nejde tu o sypanie ako si podotkol ,ja som spomenula carnitin neskor si to sam nazval kreatinom trochu si sa sekol,ale mozno si sa ponahlal a v rychlosti si si to neuvedomil ale ok..tak pre tvoju info karnitin je telu vlastna latka to by si mal a urcite aj vies ktora ked sa aplikuje spravnym sposobom vie velmi pozitivne ovplivnit aktivny fyzický výkon,ako aj pridlhod.aplikacii zdravie konzumenta.nikto neradi"sypat"tu je rozdiel.karnitínom,obzvlas bez zodpovedajucej upravy jedalnicka najme bez nan nadvazujucej pohybovej aktivity.karnitin zvysuje fyzicky výkon,podporuje vytrvalost,cinnost srdca a samo.,.,aj spalovanie tuku ale tu islo o výkon.Rasto taebo na ktore sa sam pýtala je ine ako boj v ringu, o to tu neslo,… tak pazorne citaj!!!! ma svoje ++++++++a preto ma aj svoju popularitu,nesie zo sebov aj fulozofiu ktora ked sa spravne poda vie obohatit ludí nauci ich vnimat samich seba ako bytost osobu,a vazit si seba na co velmi vela ludi zabuda v dnesnej uponahlanej dobe,a hlavne ze v sporte nejde o to byt hviezda.ale nieco urobit pre seba svoje zdravie. To ze vonku si nikto bez licencie ani neskne ma svoje opodstatnenie, bodaj by to bolo aj tu. Klient by dostal naozaj len to najlepsie.DRIM PALCE, ZE SA UZ BUDEME SPRAVNE CHAPAT.A nazaver ,,ja radim klientke v prvom rade upravit stravu,pestrost hohyb.aktivíta az potom zvazit pouzitie specifických doplnkov!!!!!takze makat na sebe,byt spokojný so sebou no zaroven sa snazit byt este spokojnejsim.pekný den !!! pre blizsie info ohladne tae-ba som ju odkazala na nasu www.taebo.sk,kde je preklik aj na spriatelene www.a moze sa dozvediet vsetko co potrebuje.
V tomto pripade islo o vytvarovanie a spevnenie ochabnuteho svalstva technika kturu si opisal klientke by jej len mohla ublizit a zafixovat nespravnu techniku, cvicenia, to ma vytocilo.
Rasto, tiez nemam ani potuxy, co je s alou.. dlho som ju nevidela. ale aj niektore zname tvare zacali xodit pomenej a coraz castejsie sa objavuju nove „taebistky“ :)) no to je ece dlha doba, kym prides.. ale dufam ze to nejako prezijeme :) btw lenka ma aj tak prisnejsi rezim, ked predcvicuje (v porovnani s tebou), preto to nie je zase take zle… cim viac sa zapotime, tym to ma lepsie ucinky na nase „sunky“ :)
Ahoj San, cvičíš tae-bo 5mesiacov, 4krát týždenne, je to dosť na to, aby sa tvoje telo začalo upravovať želaným smerom. Istotne je niekde chyba, mala by si ju hľadať v cvičení.Neviem síce, čo cvičíš pod názvom tae-bo, ale na Slovensku a nielen na Slovensku je pod týmto názvom skrytý jeden veľký guľáš. Jedni pod názvom tae-bo cvičia nejaký hybrid karate, aerobiku a tanca, druhí zase aerobik a mlátenie rukami a nohami, no sú aj takí, ktorí si kúpili 4 kazety Billyho Blanksa a snažia sa vyučovať tae-bo len škoda, že tieto kazety majú komerčný charakter. Billy vo svojom fitku cvičí trošku ináč. Videl som už dance aerobik spojený s údermi a kopmi a nečudoval by som sa, keby nejaký hokejista pridal údery a kopy do hokeja a nazval to tae-bo.Vieš čo z toho ty cvičíš? Originálne tae-bo, ktoré sa cvičí aj na Slovensku a prezentujú ho len tréneri s licenciou sa nazýva European Tae-bo a je do najmenšieho detailu prepracované po stránke zdravotnej, fitness a vyučovacej. Viac info si môžeš nájsť na www.taebo-original.sk, kde nájdeš preklik aj na iné oficiálne European tae-bo stránky. Odpovedí dostávaš dosť, ale ani jedna sa nezaoberá správnym spôsobom tvojho cvičenia. Uberať na výške kopov v tae-bo je proti princípom tae-bo. Rýchlosť cvičenia a správne prevedenie technik môžu tvojmu sedaciemu svalu pomôcť.Ak chceš vedieť viac, skús si zacvičiť u trénera s licenciou tae-bo a myslím si, že prídeš na riešenie tvojho problému.Prajem ti veľa úspechov
A ešte jedna reakcia, prečítal som si tvoju konverzáciu s Rasťom a v jednej časti bolo napísané, že ozajstné tae-bo sa dá zažiť v ringu.Týmto odpovedám aj tebe aj Rasťovi. Neviem, čo si ľudia pod slovom tae-bo predstavujú ale je to skratka filozofie, ktorá označuje celý systém, jeho techniky, jeho smerovanie a jeho význam. Keby niekto vedel o čom je tých 5 viet, nikdy by tae-bo neprirovnal k práci v ringu. Tréner niečoho sa stáva trénerom po absolvovaní trénerského kurzu, ktorý má svoj význam od A až po Z. Samozvaní tréneri tae-bo nemajú skadiaľ mať čo i len šainu, čo tae-bo je a preto ho prirovnávajú k tomu čo oni robia. Väčšine budúcich trénerov, ktorí si robia trénersky kurz záleží na klientoch, ktorí to budú po nich cvičiť a cítia zodpovednosť k nim, preto si robia kurz. Myslím, že som ti dal odpoveď na čo vlastne chodíš a že s tae-bom to nemá nič spoločné, len názov. Tie cviky, ktoré tam cvičíte neprešli úpravou, lebo tae-bo nemá nič spoločné s bojovým umením. Rasťo síce môže byť veľmi dobrý v ringu ale tae-bo inštruktor bude z neho až vtedy, keď si spraví kurz. Páčila sa mi istá veta od neho, a to:„v Amerike si samozvaný tréner niečoho nevrzne.“ Ktovie, kedy to príde aj na Slovensko. Veľmi ma mrzí, že je to u nás tak, že zvíťazili peniaze a osobná prestíž pred klientom a jeho zdravím. Veľa ľudí využíva neinformovanosť klienta a nielen vo fitness kvôli osobným výhodám. Toto sa nemôže v originál tae-bo stať.Človek by sa mal venovať jednej veci, v ktorej je dobrý, to je jedno či je to maľovanie …a v tom sa rozvíjať a snažiť sa dosiahnuť vrchol možnosti a nie to miešať s nevedomosťou.
Aby som to uviedol na správnu mieru , tiež som cvičil hybrid .Ženám opúchali klby ,mali zdravotné problémi, pripisoval som to k počiatočnej adaptácii organizmu na nadmernú zátaž . Smola bolo to nesprávne vedenie špatné techniky , držanie tela a všetko robyl som bojové umenia myslel som si že som vtom doma , ale až na kurze som zistil ako som bol mimo , až potom som si uvedomil že som tae-bo cvicil kôli peknym ženám apeniazom ateras ho cvičím pre ľudí. tak že prajem ti Rasťo prajem aby si našiel cestu na kurz tvoje klientky by to isto potesilo a tebe SUN zažiť ozajstné TAE-BO Rasto dobrích trénerou tae-bo je na Slovensku stale nedostatok a hlavne vtvojej oblasti Trenčína dúfam ze porozmýšlajú aj iný tzv trenery veľa úspechocv
Nazdar lidicky… Taak je cas Urovnat veci na pravu mieru. Ad1 – moje roky su uz za mnou – ja som zacal s tae-bom pred nejakymi 7 rokmi (kedy mnohi z pritomnych este „tahali kacera“) a moje skutocne dobre obdobie je uz davno za mnou – telo nie je vecne a uz to citim. Ad2 – trener bez bojovych skusenosti nie je trener – potom vidim „certifikovaneho“ trenera udierat tak, ze by si pri boji v momente zlomil zapastie a kopat, ze by kopol len raz lebo by ho potom protivnik zahlusil – to bolo vo Viedni – vtedy mi doslo, ze certifikat, podobne ako vysoka skola nie je patent na knowlidge a skills. Ad3 – este raz treba citat – San sa potrebuje zbavit nie ochabnuteho svalstva, nie tuku – potrebuje sa zbavit normalnych aktivnych svalov. Ad3 – chudak cvicitel, po ktoreho cviceni ludom puchne klbove vazivo – to by mu asi vela ludi cvicit nechodilo (ten problem som tusim nemal:-)) – koniec koncov – treba mat s cvicencami dobre vztahy a pytat sa ich co chcu vylepsit – to je spravna filozofia – nie mlcky opakovat niekolko naucenych cvikov. Ad4 – chudak co cvici podla kaziet, na ktorych dokopy nic nie je. Treba mat vlastnu fantaziu, byt kreativny. Tae-bo ktore som cvicieval bolo namahave a dynamicke (cviky sa neopakovali) zaroven – to mnohym pripada, ze to origos tae-bo nie je – no ani nie – mne osobne pripada nudne (furt tie iste cviky a privela opakovani – akoby cvicitelia len chceli zabit cas). Ad5 – situacia v TN – teda neviem aka momentalne je, je limitovana priestormi na cvicenie – to v Rbk bola situacia s priestorom na cvicenie 100 krat lepsia. Potom je jasne, ze je cvicitelov malo (teda tych co z toho ziju – co sa mna netyka – myslim ze si zarobim dost na to, aby som mohol povedat, ze prachy za cvicenie nechcem). Ad6 – tak to s tym, aby sa situacia obratila na americky sposob – to snad nemyslite vazne, ludia! Kua – ma tocite – moji ceski kolegovia tu, to ohodnotili jasne – „todle je misto, kde sa svet v prdel otaci“ (skoda diakritiky). Vam poviem – keby to bolo tak, tak by sa u nas nikde aerobne sporty (teda tie niekym vedene) nerobili – o tom to je. Za certifikat by sme podobne ako tu vyvalili nejakych 5 litrov US$ a cvicitel by to chcel do roka nazad (co roka – mesiaca) a platilo by sa vstupne nie 40 Sk, ale 400. Dalej by toho cvicitela prvy debil, ktoremu by sa jeho cvicenie nepacilo zazaloval a bolo by po cvicitelovi. Mozno zopar z Vas do US chsta alebo tu je, ale nechodte len do centier miest – chodte sa pozriet ako ziju normalni ludia – vedla mrakodrapov v tych istych mestach. Porozpravajte sa s nimi. To zistite, ze tato Amerika ci co to je za vela nestoji – proste nechcel by som tu zit ani za nic. Este ze idem o par mesiacov domov. Potom mozno (ked sa dam po tejto skusenosti dohromady) este nejaku jednu – dve sezony odcvicim a potom si budem uzivat cvicenie iba ako posilovnovy okukovac. :-) Tak a teraz ma zasypte kritikou.
Ahoj Rasto no uznavam ze este nikomu som na tuto www.nepisala tolko co tebe,ale suhlasim s Lubosom co ti napisal.aj Zorina poznamka bola ok:Je naozaj nacase aby aj bolo viac a viac trenerov s licenciou, .Zamysli sa!!! Operovat sa das zahradnicke?!-to iba napr,!preco ? Vedomosti k tomu co robis patria NO A TEN SUD NEBOJ AJ TO PRIDE !!!Potom sa len kompetentný zamyslia ako koho ohodnotia,ale sama viem ze makat na sebe aj ked si trener je k tomu samozrejme.papierom sa trener nestane -ale papier ti otvara dvere,moznosti, a vela krat aj oci a usi co vsetko objavís.Poznam Tn narodila som sa tam. Viem ze az take zle to tam nie .Zalezí na tom co vsetko ludom ponuknete. Je to len a len o nas treneroch ako pracujeme na sebe,a co podame dalej…drzim ti opalce ,a dufam ze sa stretneme ked sa vratis???ok??pekný den.
Ahoj Sam no normalne rozmýslam ze by som si isla zacvicit do Tn_???mozes mi napisat kde su fitka ktore mi odporucis na teabo????co tak spravit tae-bo akciu s european teamom???
Fitcentrum: A.M.FIT Služby: aerobik, solárium, posilovňa, občerstvenie, squash, ďaľšie, Popis: Oblecenie, doplnkova vyziva AEROBIC, JOGA, KALANETIKA, TAE-BO, AEROBIC MARATONY, INDIVIDUALNE TRENINGOVE PROGRAMY, PORADENSTVO V OBLASTI ZDRAVEJ VYZIVY Adresa: MLADEZNICKA 2, KRYTA PLAVAREN-SUTEREN, 91101 TRENCIN
aj ja tam chodim cvicit
Dik.nevies adreasu www,chela by som rozpis.dik
Pondelok – 18.00 – 19.00 hod streda – 18.00 – 19.00 hod piatok – 18.00 – 19.00 hod nedela – 17.30 – 18.30 hod
Ok.dik:))))
Ospravedlnujem sa za trochu nezrozumitelny popis, ale po pozornejsom precitani prispevku hadam pochopis. :-)))
Jasne ze ano:)))))).kolko nas musi byt aby bola hodina??Bude fitko frcat normalne aj v lete?
Nazdar lidicky… Vidim ze sa tu ludia co ma zazili stretli uz dvaja – teda dve – nazdar Nada! Este raz a naposledy – karnitinom a kofeinom svaly nespalis – ak ano, tak by sa tymto veciam kuturisti pred sutazou asi oblukom vyhli, nie? – ma nepresvedcis – najlepsia zbran na likvidaciu svalstva je katabolizmus – to som videl sam na sebe – pokial som nezral antikatabolizery, tak zo mna den odo dna ubudalo (po miestnych brutalnych rannych rozcvickach – o 5 rano a o hlade) a nebol to tuk. S licenciami nesuhlasim a nepresvedcite ma – robte co chcete – to je ale na dlhu debatu. A to si vazne myslela Ada s tym, ze by bolo nacase aby sa u nas tiez ludia sudili za to, ze sa niekomu nepaci nieci zjav? – no…tak tu uz stracam slova.
- „Šakalové vyjí, karavana kráčí dál ( Arabské přísloví)“.
Ahoj teoretici, tae-bo vychází z bojových sportů (je přizpůsobené k ae – cvičení s hudbou ( to říká i Billy – napřed byl mistrem v bojových uměních = USA – tae-kwon-do, MS – karate, teprve potom si nechal certifikovat název), teprve až je umím můžu přijmout svou filosofii ( jinak si nechávám vnutit jinou). Bojové sporty se vyvíjí nějakých pár tisíc let a k provedení pohybu kladou přesný význam ( tae – bo také). Veškerá cvičení jsou body & mind, nebo mind & body atd., podle toho, ve které fázi adaptace na cvičení se cvičenec nachází. Vždy mě velice potěší, že má někdo certifikát, ale je podstatné, co skutečně umí, a jak pracuje s klientelou, nepochybuji o tom, že každý z Vás umí to o čem píše, ale proč napadáte druhého, když nemáte jeho praxi, aniž by jste se zeptali na přesnou specifikaci pohybů ( píše „na začátek), a nebyli jste na jeho cvičení. Je možné, že školy u nás na rozdíl od Billyho, vychází z aerobiku, kterému je vnucena znalost bojového umění!!!, Rasto vychází z bojových umění, tedy z reálných základů tae-ba, a po nějakých sedmi letech praxe asi těžko bude samozvaný. Takže ne certifikát, ale cvičení dělá mistra ( při 10000 opakováních jsi dobrým žákem, při 1000000 začínáš být mistrem = tak 10 let). Ten význam je uvědomění si pohybu a synergizace. Zvolnění intenzity znamená část relaxační k uvědomění si účinku pohybu a k následné adaptaci – část mind & body – vedení pohybu fází relaxacně kontrakční + synergizace pohybu, potom se samozřejmě vracím k plnému provedení, na školeních se to nebere???, rozebrat to tady nejde – tak pět hodin školení. Každý tae-bo certifikovaný instruktor by mohl znát relaxačně – kontrakční techniky ( rychlost brání zranění?! – ale ví to i klient?), které lze provádět i během cvičení, v bojových technikách je tato znalost nutná. Když cvičím se skupinou, každý klient je individuální, a žádná teoretická pravidla neplatí. Nakonec ani já nemám pravdu, názor každého je specifický. Suplementární dietologii probírat nebudu, většinou stačí upravit stravu, pokud mám čas a nehoním formu, ani bych neřešil, že se někdo přepíše. Takže resumé: San byla cvičenkou Rasti, pod jeho vedením problémy neměla, vedení hodiny včetně náročnosti relaxace a uvolnění na závěr OK. Sorry část vedení pohybu fází relaxacně kontrakční je asi až v master licenci. Takže ještě 10 litrů na advanced a 25 litrů na master a budete znát to co Rasto běžně cvičí na základě praktické znalostí bojového umění a z čeho Billy vyšel. Takže penízky a pak vás to naučí, nebo si založíme školu a budeme mít více penízků = NO A VO TOM TO JE. * "Už jsem si zavyl, jdu dohnat karavanu“. Tak čao
Rasto,citaj pozorne,nemaju sa sudit, to bolo len skonstatovanie, ze aj tu sa to moze stat!!!Ze klient poda zalobu za ublizenie ,aj ked neumyselne na trenera za neodhanutie zataze,zlu techniku .uz je ti to jasne_??? AJ ja som bola vonku a brala som to za samozrejmost.nic zle v ton nie je.je to ochrana trhu,ale aj urovne cvicenia.Nic zle som ti nenapisala ,cvicim uz dlho a aj v tejto branzi som uz niaku tu dobu,je to naozaj dlha debata.!!! no ale konecne si nam napisal,ten karnitin a kava bola myslena ako dopnok na zvýsenie pozornosti bdelosti normalne necitas co ti tu piseme,citala som si aj opis bab co si dal ......no nechapem kde na to chodis?
NO TEDA TAK SA NAM TU ROZBIEHA NORMALNE ZIVA DEBATA::!!!!SUPER,JA NESPOCHYBNUJEM RASTOV BOJ V RINGU -V TOM JE URCITE SUPER,ALE RADU NA TAEBO CO JE NIECO UPLNE INE,A UJ LUBOS NAPISAL K TEABU A UROVNI CVICENIE V SR.JA UZNAVAM KVALITU ,,,PREPAC L citaj te s Rastom pozorne.Mame aj novu temu_???
Ahoj Rasťo, mám skúsenosti s European Tae Bo, môžem povedať, že som doteraz nezažila kvalitnejšie cvičenie. Pred tým som videla mnoho cvičiteľov aj cvičiteliek hybrid Tae Bo z celého Slovenska ktorým školenie by sa zišlo. Stačí si všimnúť ich stavbu tela, vačšinou sa vyznačujú guľatým chrbtom čo klientom určite neprispeje ku zdraviu. V Tae Bo je na prvom mieste zdravie klienta a nie víťazstvo v ringu.
No teeeeda ! nam sa tu zacina rozbiehat pekna debata ;) momentalne vsak nemam cas sledovat to tu (toboz prispievat), ale ked sa naskytne prilezitost, urcite sa ozvem. budem to sledovat aspon retrospektivne…!!!(dakujem za vsetky prispevky a rady)!!!
No konečne som sa dostal k počítaču. Tak to som nečakal aké obrátky to nabere ale som veľmi rád, že sa táto téma začala rozoberať, len by som chcel všetkých poprosiť, aby neodsudzovali Rasťa, aj keď nie je tae-bo tréner. Čítal som Rasťo tvoju reakciu aj reakciu L.- z Česka. Očividne vie kto si a ako cvičíš a čo cvičíš a má zaujímavý názor, len sa zbytočne veľmi ťažko vyjadruje. Čo sa týka tvojho cvičenia chcem sa k tomu vyjadrovať naďalej a som veľmi rád, že sa vyjadruješ aj ty a ostatní. Skôr než začnem, chcel by som len povedať, že tieto rozhovory dajú všetkým veľmi veľa a výsledok sa v každom ukáže, keď toto všetko skončí. Len dúfam, že z toho neurobíme ďalšie reality show. No a k veci. Stále trvám a budem trvať na tom, aby boli inštruktori licenciovaní ale nemyslím si, že by pre porušovanie mali byť nejaké súdy.Skôr by som to založil na informovanosti klientov, ktorí by si hlavne vyberali licenciovaných trénerov. Je mi jasné, že licencia neznamená všetko. Papier veľa znesie. Tae-bo licencie nie sú výnimkou. Úplne súhlasím s tým, že až prax a osobná skúsenosť, cez prežitky kreše inštruktora a posúva ho hore a nie papier. Z vlastnej skúsenosti viem, ako sa na Slovensku cvičí a prečo sa cvičí. Ak si nejaký inštruktor dá tangá a priesvitné nohavice asi nechce ľúdí nachytať na prepracovanú techniku. Na vlastné oči som videl takéto „tae-bo“ a keby si videl, čo tie klientky robili, možno by si zaplakal. O ich zdravie tam išlo možno iba vrátničke. Ďalej karatista s niekoľkými danmi mal ďalší druh „tae-bo“ a počul som klientky, ktoré sa sťažovali na boľavé kĺby. V istom meste robili nábor na „tae-bo“ a na inzerát reagovala originál trénerka.Keď prišla do fitka na casting, pri bare jej povedali:„naša trénerka si vás odskúša, choďte dole“, jasné že tam „tae-bo“ trénovala nejaká baba, majsterka v karate a vieš si asi predstaviť ako dopadol „casting“. Keď človek nevie, ako môže skúšať. Prišli ku mne cvičiť klientky, ktoré prišli z nejakého pa tae-bo a myslel som si, že sa idú vykĺbiť. Je v každom meste x takýchto trénerov. Áno, aj v licenciovanom tae-bo sa nájdu hrozní inštruktori, ale systém je postavený tak, že sa sami izolujú a z ich cvičenia sa stane hybrid. Tae-bo je v Európe rozdelené do 3stupňov: basic, advanced, master. Po zvládnutí master skúšky sa stáva tréner plnohodnotným trénerom tae-bo. Každý stupeň má obrovský význam na ceste trénera. L sa vyjadril o mastri, musel by ho však mať zvládnutý, aby mohol niečo o tom napísať. Ja som advanced tréner, čaká ma už len master skúška ale už teraz mám veľký obraz, aj keď nie celý, o čom tae-bo je. Ten obraz sú každodenné skúsenosti s tae-bo. Nie je to len technika a pracovanie s technikou, to je možno že len na začiatku celej cesty. Tae-bo vôbec nie je suché, nudné. Tréner ak chce dodržať všetky podmienky, ktoré mu tae-bo ukladá, má strašne veľa ale strašne veľa roboty na každodennom tréningu. Nevravím, že v ringu je to jednoduché, ale tae-bo naozaj nemá nič spoločné s bojom v ringu s bojovým umením, aj keď sa používajú bojové techniky, ale tie sú upravené na fitness. Ak si sa neučil tae-bo u Billyho Blanksa alebo u Franka Magnusa a Doro Muller, tak cvičíš iba nejaký bojový štýl s hudbou. V tom môžeš byť dobrý, ale nie je to tae-bo. Je to tak, ako keby si škodovku síce v dobrom stave volal mercedes. Originál tae-bo cvičím 4 roky a za tie roky som nabral dosť skúseností. Povedal som si, že prídem na koniec celej cesty.Už nemám ďaleko ale posledne zisťujem, že master skúškou sa to všetko ešte len začína. Vôbec nemyslím techniky,ktorých je v tae-bo neúrekom a sú nádherné, ale je to len pomôcka na celej ceste. Keď človek zostarne, zmizne krása, zmiznú klienti, zmizne pohyb ale tae-bo nezmizne. Zatiaľ sa majte a teším sa na vaše reakcie.
Eeej ha – sme rozvirili velmi peknu debatu – som skutocne rad ze sme sa vyhli invektivam a pristupujeme k sebe civilizovane – ved respekt je zakladom vsetkych bojovych umeni a aj tae-ba (aj ked sa v tomto mozu nase nazory rozchadzat – pohoda). Bol som na jednej teabomanii, ale len ako divak – 2 roky do zadu a priznam sa, ze „L.“ (tie uvodzovky bez urazky) nepoznam – vlastne mozno aj ano, ale on mna asi nie. Zazil som v zivote vela cvicitelov – nastastie som „easy boy“ a nemam problem sa postavit medzi cvicencov a cvicit podla niekoho ineho – tak sa clovek dost nauci a vie objektivnejsie hodnotit a poviem Vam – mam svoj vzor – dievca sice uz necvici – teda neprecvicuje, ale ona s tym vsetkym volakedy davno v Rbk zacala – teraz studuje v Ba (zacala ked mala 17 – ja som bol uz stary cap). Kocka ma tusim hnedy pas v karate. Tiez ziaden certifikat nemala – vtedy sa take nieco ani nedalo nikde urobit, ale jej cvicenie – to bola vzdy pecka a dievca nechodilo nikdy vystredne poobliekane. Proste sme chodili cvicit a nie sa na nu pozerat ako vypada. To iste sa snazim zachovat pri cviceni aj ja – baby mozu potvrdit. Ale zazil som aj cvicitela, ktory na drzovku nabehol pred baby len v obtiahnutych trenkach a jasne bolo vidiet preco tam baby chodili cvicit. Ja som si po jeho az prilis pomalom a nudnom ciceni povedal, ze „toto viac nemusim – nie som teply“ a viac som tam neprisiel. Ale u bab mal uspech – ony vedia preco. Ozaj – otazka pre cvicitelov aj cvicencov : ako je to u Vas s muzikou? – viem, ze mnohe cvicitelky a cvicitelia platia za to, co sa da stiahnut z webu nenormalne prachy – ako riesite situaciu s hudbou na cvicenie. Viem, ze to mnohe moje cvicenkine vzdy napalilo, ale pouzivaj som radsej viac kratkych mixov, ako jeden a ten isty dlhy stale dookola. Naviac si myslim, ze motivacne k cviceniu patri kvalitny zvuk (a povedzme pravdu – aj poriadne basy :-)) a to sa vzdy neda – hlavne ked je niekde zamontovana aparatura v podobe slabuckych stropnych repracikov – ako v tom nasom sqash-aku v TN. Dakujem vsetkym prispievajucim za super debatu.
Čao Ľuboš, „cesta nekončí nikdy, až vylezeš na ten svůj kopec, a budeš poprvé "mistrem“ zjistíš, že musíš slézt dolů a být zase žákem, aby jsi mohl jít na jiné kopce a mohl být mistrem i dobrým člověkem" ( Čínské přísloví).
Ahojte ,no super ze s tato debata tak perfekne rozbehla ,Rasta,San,Andrea,Nada, Lubo,tajomne L,Katka dali aspon aky taky obraz co tae´bo znamena pre nas klientov ,trenerov a vsetkých co,Rasto nakoniec uznal co vsetko sa da stretnut vo fitku,pekne ste sa tu doberali,je na nas koho a na koho budeme cvicit hlavne aby mali radost .ale je to na zamyslenie…kazdemu to naozaj nieco dalo,ako povedal Lubo aj ked ten opis v 2@bol joj joj no skratka po rokoch.ale kus pravdy a skusenosti bolo u Andrei, to sa nezaprie,viem si zivo predstavit co je asi nastvalo ,aj ked ju nepoznam,ked niekto opise to co Ta zaujma a comu sa venujes upne z pohladu akoze trenera,ale bo trenera co robil nieco a otom tvojom nema ani tusaiba nico pocul je to na infart.ale toto je tusim najdlhsia debata aka tu bola kazdy tu mal svoju pravdu ale skutocna pravda je asi v sterede,tak aj ja zelam nadhernz slnecny den a ozaj vsetkým. pripravte akciu taebo aby sme mali co zhodnotit,ved po tom vsetkom co som sa tu docitala ma to motivovalopoyerala som si aj vase www.taebo.sk,taebo -original su super pridajte vase akcie aj sem na step a bude nas tam viac…
Jedna otazka ako pridem na to ci ma trener licenciu alebo cvici iba ba taebo-,
Ahoj Ivanka , trénera s licenciou poznáš aj podľa originál bandáži. Červené – basic, modré – advanced, čierne – master.Na Slovensku sú zatiaľ basic a advanced inštruktori, master na Slovnsku nemá zatiaľ nikto.No skôr to rozlíšiš, keď ten dotyčný inštruktor bude vyučovať nielen tae-bo hodiny ale aj Intro, ktoré sú neodeliteľnou súčasťou celku tae-bo. No podrobnejšie info najdeš, keď si klikneš na www.taebo-original.sk, a tam najdeš linku ako poznáš originál inštruktora. Majte sa pekne
CvAhojte je piatok mne odpadol jeden tréning a môžem písať najprv Ivenke orig. trénera spoznáš síce podľa bandáži a certifikátu ale bandáže kúpiš a certifikát sa dá napodobniť to dnes není problém ozajný tréner sa neoblieka výstredne . na pódiu sa nepredvádza ako hviezda nechce byť stredobodom pozornosti po treningu máš pocit že tam bol akoby len pre teba a aj tvoja suseda by mala mať ten pocit vie ti na problém uspokojivo odpovedať a to všetko na podložernom základe vyučuje intro hodiny ozajstný inštruktor sa nemusí na nič hrať toho spoznáš to ide z neho. k tým akciam konečne budem mať čas poslat novú verziu stránky je tam nový rozpis akcií .všetky moje akcie majú témy tú spoznáš po akcii keď budeš spomíť na ňu. A ďalej L-CZ teba bavia tie príslovia. Na záver pridám jedno aj ja. Dobrú tému si nadhodil. No ja si myslím že vrchol hori je vrchol a vyššie sa už nedá a tu sa nachádza majster tak ako ho chápem ja . Veď preto je majster ak ho niekto predbehne už nieje majstrom stráca význam a to potom ani majster nebol. majster sa dá len dobehnúť ani vrchol hory už nepredbehneš je tam prázdno nedá sa stupnuť vyššie môžeš ho len dobehnút za chvíľ u dokončím prišla mi návšteva
No poďme na to – Sú majstri ktorí sa vracajú dole abi odovzdávali majstrovstvo . Kým majster sa stane majstrom príde veľa posledných výdychov. hádžem otazku -čo bolo skôr nádych alebo výdych? to je môj názor na majstra a vrch hori. --Rasťo – pýtaš sa na hudbu neviem na akú rýchlosť cvičíš ale s cd je to tak že or. tae-bácke sa stiahnuť nedajú, dajú sa len kúpiť od nemcou . Zatiaľ neviem kto robí legálne tj. s autorskými právami. ja hudba sa dá spraviť len tie autorské práva , keby sa to dalo nejak vyriešiť, ja na to prachy nemám.S tým ozvučenim fitiek je to syla presný problém som mal aj ja, satelity do fitka , alebo domace kino špičkovej značky -to je vec pride na tréning 40 žien ktoré začnú kričať a môžme isť domov.Prax je taká že niet nad veľke bedne . Ale sú aj iné veci napr. aerobicová miestnosť so zrkadlami rozloženými kôli estetike, nie kôli klientom -tekže keď prídu klienti na hodinu vidí sa znich len polovica.Tomu poviem funkčnosť sály. No dobre odovzdávam slovo majte sa.
Reakcia na hudbu. Origos CD sme pouzivali v Marietinom fitku – u nas v Rbk, ale to vies – sa to rychlo opocuvalo, tak sme sa vratili k vlastnej muzike – normalka – vezmes mp3, ktore sa Ti pacia a su poriadne dynamicke, potom uz len finalscratch, dva gramce a pomerne vykonny komp a muziku si mixnes aku len chces a nepotrebujes ziadne autorske prava, lebo si pouzil v podstate len sample a znie to celkom dobre. Co sa rychlosti tyka – hold musis to mat premyslene – nemoze to byt jedno tempo – cvicenie musi mat vykonnostny vrchol, resp. vrcholy a aj fazy uvolnenia – sa neda hodinu, or hodinu a pol makat za anaerobnym prahom – to by to cvicenie za vela nestalo. Ja som pouzival 140 bpm na rozhybanie a uvolnovanie a 160 na peaky a fungovalo to celkom dobre. Este k aparature – je dobre ju mat, ale vlacit ju sebou v aute a prenasat bedne…no neviem. Hlavne ked fungujes vo fitku, kde nie su na uskladnenie priestory a nik Ti nezaruci, ze to nedostane nohy :-(.
V tae-bo sa používa jedna rýchlosť tréner vytvára sínusoidu
výkonu
a klient si koriguje tréning prestávkami .Sory ale podrobnejšie ti otom
nemôžem písať . Cvičí sa na 175 bpm. To ti niekto musí mixovať? ty sa
tomu nemôžeš venovať ?
No nejako sa nam tu zastavila debata…
Asi sme vyčerpali príčinu.
Cafce lidzi
Prosim poradte mi kde by som kúpila dobré DVD – TAE BO a kolko by som mala cvicit aby som mala pekne vyšportovanú postavu, je to naliehavé..........prosim
Mam odskusane skoro vsetky druhy bojovych umeni a aj tae-bo. Ale tae-bo vobec neje bojove umenie to je len taky kondicny trening. Ale na kondiciu je to parada lebo pouzivate cele telo. A myslim ze kto chce schudnut tak nech si kupi karnitin a prihlasi sa na tae-bo ale s tymi tabletkami to netreba prehanat!!!