Je kalanetika ucinna???

2005-01-18 20:57 Andrea @

Isty majitel modeling. agentury mi odporucil aby som spevnila sedacie svaly a stehna (typicke zenske partie). Vraj fitness cvicenia nie su ani zdaleka take ucinne ako kalanetika. Je to pravda? Parkrat som vo fitku bola a bolo to pre mna dost nudne (jednoducho nic moc) Aj kalanetiku povazujem za nudnu a stereotypnu, ale verim, ze ak zacnem cvicit a prejavia sa ucinky, budem spokojna. Vari je iny sposob, ako spevnim ochabnute svaly? + ma niekto skusenost, kolko hodin tyzdenne musim cvicit, aby som bola badatelne pevna v priebehu 2 mesiacov? mam vazny zaujem… Andy z TN

2005-01-19 09:30 Lucka

Ked uz sme pri tom, je ucinnejsie Pilates alebo P-class? Celkom ma to zaujima, lebo v ponuke fitness centier som dlho nevidela kalanetiku, ale skor tieto dve formy cvicenia. Takze ide len o trend, alebo je to ucinnejsie? Inak cvicievala som kalanetiku doma podla knizky a vysledky sa nedostavili tusim ziadne. To bude asi tym, ze som cvicila sama doma.

2005-01-19 12:56 Klaudia

Skús aj Rolletic. Ak chceš spevniť len určitú partiu je to super. Ja chodím do Relax 2000. Pozri si ich stránku, tam nájdeš podrobný popis.

2005-01-19 13:15 Luboš

Ahoj Andy. Ani v posilovně se neprojeví zázraky za den. Vhodný je běh, aerobik, sqash, tenis, cyklistika, tedy jsi nucena dělat rychlé svalové kontrakce. Pokud sedíš na židli ve škole nebo v práci, můžeš klidně s přestávkami dělat kontrakce jak sedacích, tak stehenních svalů, dá se to i v dopravních prostředcích ???, pokud Ti nezáleží jak na Tebe druzí koukají. Jiná možnost je provádění kontrakcí na špičkách ve výponu ( lépe doma před zrcadlem – vizuální kontrola), střed těla a držení se dá zpevnit základními cviky pilates to je myslím ten „způsob“. Tyto cvičení by mohly mít slušný výsledek během měsíce. Kolik času denně?. Začíná se pomaleji, teprve později se nasazuje. L.

2005-01-20 18:46 Andrea @

Dakujem vsetkym, co mi poradili. lubos: kontrakcie robim uz aj mimovolne, nech uz si o mne myslia co chcu. este by som sa chcela informovat na tae-bo – je to nieco ako aerobik?

2005-01-21 08:45 Luboš

Ahoj Andy. Tae-bo může být řazeno mezi aerobní sporty, vychází z bojových umění ( opravdu laicky řečeno „něco jako aerobik“). Také nezapomeň při cvičení kontrakčním na cvičení uvolňovací, relaxační a odpočinek. L.

2005-01-21 12:32 Jana

Prosim vas pekne o jednu info: kde sa da ist cvicit kalanetiku v Bratislave, najlepsie v Starom meste? Cvicim sporadicky doma, aj to zabera, ale nie je to ono. Ak mi niekto poradite nejake centrum, budem velmi povdacna.

2005-01-26 09:35 Alena

Ahoj Andrejka.
Ja som skutocnu kalanetiku cvicila davno asi tri krat. Skutocne bolo sto nasobne opakovanie cvikov na moju postavu velmi ucinne, ovela viac ako cokolvek ine. ALE! Kalanetika je cvicenie vo velmi rychlom tempe a teda ANAEROBNE- neaerobne, bez pristupu kyslika pracujucim svalom a teda nevhodne. Utvara sa a usadzuje pri nom do svalov kyselina mliecna a tym vznika svalovica. Splodiny latkovej vymeny sa usadzuju vo svaloch miesto toho, aby sa z tela odplavovali. Ovela vhodnejsie su arobne aktivity za pristupu kyslika a mierne posilnovanie na hodinach fat burneru, bodyworku, ci uz spominanych aktivitach. aerobiku

2005-01-26 10:57 Helena @

Doporucujem cvicenie Pilates, cvicenie s Fit loptou a Body work.

2005-02-24 15:50 Diva

Myslim, ze kalanetika ucinna urcite je. Necvicim ju sice dlho, len mesiac, ale vysledky sa dostavili. Musim sa priznat, ze vazim 52 kg a na vahe sa cvicenie neodzrkadlilo, no celkovo mam zo seba lepsi pocit a myslim, ze aj ovela krajsie a pevnejsie telo. Mozno skusim aj ine sposoby cvicenia. vela stastia vsetkym krasnym zenam.

2005-03-10 18:27 Jarka

Odcvičila som 100 hodín kalenetiky za jeden rok.Považujem to za veľmi účinné cvičenie.Je tiež dôležitý správny spôsob precvičovania. Aj keď momentálne nastal vzostup v cvičení pilates, nikto kto necvičil kalenetiku by ju nemal zavrhovať.

2005-03-15 19:51 Monika @

Mala by somvelky zaujem cvicit kalanetiku alebo pilates no som z NMnV takze tu nie je moc moznosti…snad len doma..nevedel by mi teda niekto poradit nejake cviky najma na spodne brucho a zadok???vopred dakujem..

2006-01-16 14:05 Lucinka @

Ahoj…je niekto kto by mi poradil kolkokrat do tyzdna a po kolko minut treba kalanetiku cvicit aby sa dostavili vysledky co najskor?potrebujem sa motivovat potom to uz pojde…a…existuje nejaka web stranka kde by som nasla cviky na nestastne brucho a zadok?dakujee­eeeeeeeem

2008-06-22 20:07 mendy @

AHOJTE,ja som cvicila kalanetika a musim povedat,ze je to fakt super vec cvicim z knizky,,fakt uz po 2 tyzdnoch som sa citila ovela lepsie a chudsie,najviac som schudla na bokoch a zadku,co som aj chcela a od dneska zacinam zase s kalanetikou chcela by som ju cvicit aspon kazdy den

2008-07-17 07:21 Zuzanielik @

Ahojte, kalanetiku som som prvý krát cvičila pred 13 rokmi podľa knihy doma a sama. Dala som si záležať, nebola som so svojím telom vtedy spokojná tak som drela – celú základnú zostavu, vždy min 100 opakovaní, keď som nevládala tak s menšími prestávkami, a dennodenne – zo začiatku mi to trvalo strášne dlho, kým som celú zostavu prešla cca 2 hodiny, tento čas sa postupne skracoval na niečo okolo 1 hodiny. Bolo to tým, že už som vedela čo chcem cvičiť, ako zaujať pozíciu a nemusela som furt šprtať v knihe. Pevnejšie telo som pocítita po 2 týždňoch, po mesiaci to bolo viditeľné – váha zostala síce na rovnakej úrovni, ale zadok som mala pevnejší a menší, rovnako stehná a pás. Takže pomohlo. Cítila som svalovicu, a to bol pre mňa dobrý pocit, potvrdenie, že niečo robím, časom si telo zvyklo na to. Až oveľa neskôr som si prečítala, že autorka kalanetiky odporučuju cvičiť 3× týždenne celú základnú zostavu … nuž tak. A teraz som sa po rokoch vrátila opäť ku kalanetike. Tak dúfam, že mi to čoskoro pomôže.

2008-07-21 15:29 katka

kalanetiku som zacala cvicit tak pred rokom a pol obcas necvicim sice pravidelne ale snazim sa .......citim sa lepsie -cviky su ucinne ale treba byt trpezlivy vidim to aj na sebe brucho mam ploche nohy stihlejsie a pevnejsie a aj zadok ale treba mi este vela popracovat aby to bolo na 100%ale mi to nevedi bo cviky su sice uz trocha fadne ale ucinnne .....

2008-08-24 23:47 adka

ahojte,podla vas je to velka chyba ked cvicim len na brucho a vynechavam ostatne cviky z kalanetiky? pretoze brucho je moja problemova partia a potrebujem uz zhodit trocha…nechcem byt uz ako valec…

2008-09-30 14:51 vivinka @

ahojky, vie mi niekto poradiť kde sa v Bratislave v Dúbravke dá cvičiť kalanetika. Ja to cvičím už aspoň 10 rokov podľa knižky. Na začiatku som cvičila 1 hod program teraz denne udržiavací 20min program a veľmi mi to pomáha robím ale 200 opakovaní na stehná brucho zadok.

2008-10-08 14:37 Kitike @

Vie mi niekto poradiť kde sa v Lučenci dá cvičiť kalanetika alebo pilates?

2008-10-24 23:05 Petika

Ahojte..Ja doma cvičím kalanetiku pravidelne skoro kazdy den. Velmi mi to pomaha-dodava mi energiu a nehovoriac o vysledkoch, ktore pocitujem :) je to pre mna velmi vyhodne cvicenie-kedze nemam cas chodit do posilky. U nas v meste sa kalanetika cvici-ale je to skor stretavka zien.

vsetkym, ktori vahaju odporucam toto cvicenie-velmi uciine+da sa cvicit aj podla knizky

2008-11-01 22:09 miriam

ahojte,ja som kalanetiku cvičila pred cca 10 rokmi,kombi­novala ju s behom a nedám na nu dopustiť.zoštíhleli mi nohy,spevnelo brucho a cítila som sa ako prútik.je to jediný spôsob,ktorý mne osobne zabral a to ma potom motivovalo ešte viac.cvičila som z modrej knižky a myslím,že je celkom zrozumitelná.

2008-11-05 11:38 Zuzana

Ahojte, viete mi poradiť, kde sa v Bratislave cvičí kalanetika? nemôžem nájsť nič rozumné… poradíte mi? dakujem

2008-11-10 12:54 adka

prosim vas a v kosiciach je nejake miesto kde sa cvici prave kalanetika?

2008-11-30 17:25 Mata @

Cvicila som brusny tanec, asi po mesiaci mi povedali, ze uz vidno vysledky, zmensilo sa brucho a zostihlel pas. Teraz by som chcela cvicit kalanetiku v Prievidzi, len neviem presne kde. Nevie mi niekto poradit. Pripadne by som rada vyskusala aj Pilatesa. Mam knizku, ale radsej by som cvicila v kolektive, aj preto, aby som sa vyhla pripadnym chybam.

2008-12-22 19:09 Johnny

reakcia na: 2005–01–26 09:35 Alena ---- tzv. „svalovicu“ nespôsobuje kyselina mliečna, ale sú to mikroruptúry svalových vlákien (Dôkaz: „svalovicu“ môžme mať aj po aeróbnom zaťažení)

2009-01-16 21:54 Mata

Ahoj Mata, v PD sa kalanetika cvici v tej novej plavarni pri mestskom parku na starom sidlisku, kazdy utorok a stvrtok o siestej.

2009-01-23 19:15 Jana

Cez vianoce som dost pribrala. Citila som to hlavne na obleceni – bolo tesnejsie, hlavne rifle. Zacala som s kalanetikou. Cvicim kazdy den cca 40 minut. Citim sa ovela lepsie, mam pevnejsie brucho aj nohy. Mam stalu zostavu podla modrej knihy. Kalanetika mi vyhovuje najviac zo vsetkych cviceni. Cviky sa robia pomaly a pritom nutime svaly, aby sa natahovali. Je potrebne pravidelne dychat. Ked nevladzem, urobim si niekolko natahovacich cviceni a pokracujem dalej. A hlavne – preco cvicim kalanetiku – mam sedave zamestnanie – ked som necvicila, bolievala ma dost casto chrbtica. Ako cvicim,bolesti uplne prestali.

2009-02-03 21:12 Katka

Kalanetika sa mi osvedcila ako velmi ucinne cvicenie. Napriek tomu, ze som s nadvahou nikdy nemala problemy, telo mi spevnelo, citim sa lepsie, nebolieva ma uz chrbat, kedze som studentka a neustale hrbenie sa pri stole da zabrat. Je to pre mna aj urcita forma relaxu. Treba to vyskusat. Kazdemu predsa vyhovuje nieco ine. Cvicievam dvakrat do tyzdna po hodinke. Cvicievam doma podla spominanej modrej knizky. Vyditelne a citelne vysledky su pre mna dostatocnou motivaciou:).

2009-02-04 07:40 Lejla @

Tiež mám veľmi dobré skúsenosti s kalanetikou, viem, keď priberiem, tak s touto metódou viem zhodiť, lepšie povedané sformovať telo účinne a rýchle. Cvičím doma každý deň cca 30 min. podľa zelenej knihy. Cviky som si aplikovala na moje " ohrozené " partie a fakt to zaberá. Už po troch dňoch je viditeľný efekt. Kilá pôjdu neskôr dole, ale spevňuje to úžasne telo.

2009-02-10 20:04 Stanka

Ja osobne si kalanetiku neviem vynachvalit, cvicim ju 3 krat do tyzdna spolu s 3 krat tyzdenne pilates plus kazde rano behavam a musim povedat ze moja postava sa asi za dva mesiace vyformovala tak, ze ani sama tomu neverim…nemusim ani drzat nijaku dietu, jem kedy mam hlad. takze baby nevzdavajte sa vsetky mozete mat super postavu!!!

2009-03-04 09:37 Martina

Ahojte, chcela by sa spýtať niekoho, kto má skúsenosti, na rotačný disk. Ako sa na ňom správne svičí a aké môžem očakávať výsledky (na ktoré partie sú vhodné. Ďakujem.

2009-04-13 22:49 sssssjuzy

ahojte baby … ked cvicim kalanetiku .. musim drzat dietu nejaku pri tom? .. teda aby sa dostavili ucinky .. a myslite ze sa stratia znamky mojej celulitidy pri kalanetike . teda ak ju budem cvicit poctivo a pravidelne? dakujem za radu

2009-04-24 12:06 yannka

ahojte ja som po porode strašne pribrala, tak som začala skákať na švihadle a povečeroch, keď dcérka zaspala somv tichosti cvičila kalanetiku/modrá knižka/ za 2 mesiace som zhodila 12kg…a poviem vám ten obdiv okolia…to bol pocit! :o))) Popri tom som sa stravovala delenou stravou/s preh­reškami, samozrejme :o) / po 3 rokoch som začaka znovu cvičiť kalanetiku, lebo mám sedavé zamestnanie a málo pohybu… baby držím palce

2009-04-27 14:31 veri

dievcata ja by som sa chcela spytat ci to pomoze aj na tzv.jazdecke nohavice, ten nazov som niekde pocula. cize mam dost siroke boky.fotky v knihe to dokazuju ale chcela by som vediet ci takyto problem nemala niektora z vas.

2009-05-06 14:15 Katka @

ahoojte.. ..aky je najvhodnejsi cas na cvicenie kalanetiky…?chcela by som cvicit kazdy den…ake mate skusenosti…?

2009-05-21 22:55 petrika

ja som cvičila kalanetiku z modrej knihy asi pred 10rokmi,pekne mi vyformovala postavu,teraz by som s ňou chcela znovu cvičiť,po porode mi zostalo 8kíl,už sa moc teším na výsledky

2009-06-17 14:05 Erika

ahojte, ja som s kalanetikou začala pred 3 dňami, mam taku strasnu svalovku ze mam sto chuti to vzdat , tak neviem, je takato silná svalovka prirodzena alebo kalanetika pre mna nie je vhodná?Ďakujem za radu

2009-06-26 09:41 dada @

cvičím kln.asi 2roky, som sportový typ a prešla som rôznymi druhmi cvičení. Z mojich skúseností ju pokladám za najúčinnejšiu, ale ide tu skôr o to,komu čo vyhovuje- nie je to dynamické cvičenie. Preto je velmi vhodná pri bolestiach chrbtice alebo ako prevencia! Najlepšie je ju cvičiť 3 krát/týžd., ale aj raz je lepšie ako nič. Aspoň hodinu-celú zostavu a problém. partiám sa povenovať viac.

2009-09-03 14:42 Olga

Ja som s kalanetikou zacala pred 10-timi rokmi. Pravidelne som ju cvicila skoro 6 rokov. Je to vyborne cvicenie, ktore mi vyformovalo postavu. Dokonca aj po niekolko rocnej pauze od cviceni moje telo az tak nezvadlo:). No je pravda, ze je to cvicenie pre trpezlive duse! Tak drzim palce:)

2010-02-15 17:53 katka

Kalanetiku som zacala civicit pre drokom podla knihy, je to super sposob cvicenia kedze vysledky som badala uz v prvych dnoch takze to samozrejme nutilo aby som cvicila ja nadalej, za rok som schudla 15 kil bez diet, teraz mi vaha uz neklesa ale telo sa mi formuje aj nadalej snazim sa cvicit kazdy den, najprv mi to trvalo aj dve hodiny ale teraz to mam za hodinku a este som si aj pridala pocet cvikov pretoze uz 100 brusakov alebo 100 cvikov na nohy je pre mna uz lahsie ako v prvych dnoch 10 a co sa tyka svalovice na zaciaktu som mala hroznu svalovicu ale casom si telo zvykne

2010-03-16 14:01 zlatka

mam 45 cvicim kalanetiku od mojej 30-tky takze je to uz 15 rokov,musim povedat ze je to super!!!Po 2 mesiacov som bola s vysledkom spokojna.Ako 45-rocna a matka 2 deti mam super postavu :-) Normale cvicim dva krat do tyzdna.V zime je lepsie 3-krat.Citim sa super aj dusevne aj fizicky.Treba len zacat a vydrzat!!!!

2010-04-14 14:59 Peťa

ahoj kalanetiku som cvičila asi pred rokom, cvičila som ju povinne každý deň, snažila som sa riadne nič som nezanedbala, trvalo mi to aj 2hod, no po čase som nemusela pozerať do knihy tak sa mi to skrátilo asi cca na 1hod.veľmi mi to pomohlo aj som pekne schudla aj som mala pekne vyformovanu postavu, no nevydržala som, teraz znova začínam, tak dufam že v tom vydržím dlhšie.Držte mi palce a každej to odporúčam, je to fakt výborná vec.!!!!!!!!!!!!

2010-05-04 19:22 ludmi

kalanetika je super netreba sa vzdavat a po prvom cviceni sa citite ako znovuzrodena a pre mna je to ako droga-nemozem uz prestat

2010-05-28 19:40 Jana

ahojte,viete poradiť,kde sa dá v Bratislave kalanetika cvičiť ?

2010-05-31 20:43 Eva

Kalanetiku som zacala pred siestimy tyzdnami citim sa vyborne mam pocit ze som omladla o 10 rokov mimochodom mam 45.Schudla som 4kg ale nie to je dolezite kolko kil schudneme ale okolko mame pas a boky viditelne sformovane.Cvicim tyzdenne 4krat jednu hodinu doma podla dvd Lenky odporucam kazdemu vysledok je uz po tyzdni cvicenia.Drzim palce kazdemu nevzdavat to

2010-06-03 16:55 Emil @

Hľadám kamarátku cvičiteľku aerobicu

2010-06-20 19:57 adka

ahoj aj aj cvicim kalanetiku este len kratko, ale zacala som kvoli chrbtici lebo ma pobolievala a po mesiaci citim zlepsenie, aj telo mam pevnejsie, len by som sa chcela opytat, ci aj dievcata katka, ci peta zmenili aj stravu, a pridali ktomu nejake aj ine cviky ako beh, korcule.. , ja citim ze mam brucho pevnejsie ale chcela by somz neho zhodit viem ze mam byt trpezliva kedze cvicm kratko len ma to zaujima. dakujem

Pridať komentár

*

Meno *
Email nepovinné, maskované
WWW nepovinné

Do not fill this!

Komentáre

Prosíme komentujte slušne a používajte diakritiku.

Aktuálne diskusie

• Pilates (89) prosim vas cviči se nekde pilates v Michalovcich?de­kuji danka
  • Joga Open Air 2010 (1) Joga Open Air 2010 25.o9.2o1o Bratislava areál FTVŠ UK (športová hala FTVŠ… Andrea Futasova
  • Dlhe Diely (3) Ahojte, chcela by som sa spytat, ci mi viete povedat,… Katka
  • instruktor aerobiku, zumba instruktor (9) Hľadám inštruktorov bodyworku, pilatesu, zumby, spinningu… do novootvoreného fitka v Pezinku.www­.fitkonicek.sk FITKONICEK
  • HĽADÁME INŠTRUKTOROV (34) Pilates štúdio v Žiline hľada inštruktorov Pilates metody, bližšie info tel.0903 701 406 alebo… pilates.za

Partneri